Category: personal development

join me in my journey to success. lots of things we can learn from our LIFE. your thoughts are very much welcomed.

3

Kuasai Wang Kuasai Kekayaan

Alhamdulillah.. Syukur sangat2.. Sekali lagi, saya dan husband diizinkan Allah untuk hadir seminar anjuran Abang Abu dengan kos yang jauh lebih rendah dari seminar DAO, kerana kami tak perlu terbang ke Semenanjung dan menetap...

8

Musafir Menuntut Elmu

Alhamdulillah.. Semalam saya dan husband baru saja menamatkan seminar 4hari Millionaire Marketing Mastery di Shah Alam Convention Center. Sesi terakhir seminar tu, ada sesi soal jawab bersama Dr. Azizan Osman (DAO). Ramai yang bertanya soalan tapi ada juga yang sekadar meluahkan perasaan happy dan terharu kerana berpeluang berguru dengan DAO.

Kalau diizinkan, saya pun nak juga ambik mikrofon dan meluahkan perasaan syukur jadi anak murid DAO, tapi… Takpe lah, bagi chance orang lain tanya soalan penting. (Ceh.. Padahal cover malu pegang mikrofon. Hahahaha..)

Memandangkan saya ada blog sendiri, so suka hati saya lah nak meluah panjang mana pun dalam ni kan? Hahahahaha.. Harap2 DAO baca ­čÖé

6

7 Aspek Impian

Setiap KEJAYAAN bermula dengan sebuah IMPIAN. Tahukah anda, 99% manusia tidak tahu apa yang mereka inginkan dalam kehidupan mereka? Mereka tidak mempunyai MATLAMAT hidup yang jelas dan kerana itu lah mereka sering mengeluh mengapa mereka...

2

Pengurusan Kewangan

Sebab ramai anak2 Lionize mengeluh tak tau nak urus bonus Shaklee yang riban2.. Maka, di sini saya bagitau salah satu tips pengurusan kewangan yang dikongsikan oleh DAO dalam seminar IMKK tempoh hari. Kenapa kita perlu urus...

0

After 23 days..

Owhh!! Dah lama rasanya tidak mengadu domba, tidak membebel dan bergosip-gosipan dalam blog sendiri. Asek-asek cakap pasal Shaklee je.. Boring dah la ibumadeeha.com ni!! Eh, ada follower saya yang fikir begitu ka? Atau.. Ada...

0

Nilai Sebuah Pengorbanan

Dulu.. masa kita masih bujang, kita hanya memikirkan kepentingan untuk diri kita sendiri. Termasuklah macamana nak jaga maruah ibu bapa kita, macamana nak sentiasa cemerlang dalam peperiksaan, macamana nak bersosial dengan persekitaran baru, macamana...

0

What goes around, comes around

Anak adalah rezki, itu adalah antara kepercayaan paling positif yang menjadi pegangan majoriti antara kita. Jom kita fikirkan sejenak, adakah kita setuju dengan kepercayaan ini atau kita hanya mengiyakan apa yang telah lama menjadi...