Category: featured movies

i am very selective about the movie i watch. if i like it, i will share it here..

5

Underworld, The Movie (Part I)

Dah lama tak buat entri pasal movie, kan? Bukan sebabĀ  dah lama tak buat lawatan ke panggung wayang, tapi sebab review bersepah-sepah dalam alam cyber ni. Kau google ajer lah. Tapi, kali ni I...

2

Shutter Island (2010)

US Marshal, Teddy Daniels bersama-sama dengan seorang rakan sekerjanya iaitu Chuck dihantar ke pulau Shutter untuk membuat penyiasatan berkenaan kes kehilangan seorang pesakit bernama Rachel. Rachel pula merupakan salah seorang pesakit mental yang sedang...

0

Gnomeo & Juliet (2011)

saya rasa ni mungkin adalah movie yang paling cute pernah saya tonton. mengisahkan tentang cinta terlarang di antara dua kelompok ‘penjaga’ taman yang secara fizikalnya adalah hidup berjiran. kelompok tersebut adalah kumpulan blue dan...

0

I am Number Four (2011)

just a typical English movie. nak dijadikan citer la kononnya… orang yang memegang angka giliran ke-4 ni adalah alien dari planet Lorien yang dijelmakan sebagai seorang remaja lelaki bernama John, also a typical name...

0

3 in 1: featured movies

8 hari terasa macam bertahun-tahun tak menambah entri dalam blog ni. bukan takde cerita untuk di share, tapi bak kata Pn. Leyana, this April is very tough. akhir march dah banyak request yang perlu...

0

The Green Hornet 2011

maaf, saya baru je berkesempatan menonton movie ni kemarin yang mengisahkan tentang politik media masa zaman sekarang. ya.. hanya lakonan semata-mata tapi saya rasa, benda ni memang sudah pun berlaku di setiap negara (if...