Category: delicious food

i like to jalan-jalan cari makan. follow my entry about places with delicious food. feel free to suggest new place for me to go and taste. nyum nyum nyum…

0

Resepi Ayam Goreng KFC

Ehh.. Kamurang perasan ka? Makanan di KFC sudah naik harga tau!! Yang snack plate dulu-dulu nda sampai RM10.. sekarang ni macam RM12+ sudah ooo.. Tapi.. Pizza Hut pula turun harga. Yang saiz regular hanya...

1

Sup Tulang & Puding Roti

Hari ni nak kongsi dua lagi resepi yang mungkin agak familiar untuk korang, tapi mama muda (ceh perasan nak mampos!) macam saya ni baru je ada kesempatan nak mencuba. So, kalau dah cuba dan...

1

Bubur Pulut Merah

Hehe.. Ni ada satu lagi resepi untuk dikongsikan bersama, tapi kali ni kategori desert plak. Biasa la Ramadhan kan, kalau berbuka tanpa desert, rasa macam tak lengkap jer. Actually, resepi ni pun masih baru...

4

Nasi tomato & ayam masak merah..

First of all, bagi sesiapa yang tersesat masuk ke blog ni, saya nak maklumkan kat sini, ni bukan la blog himpunan resepi-resepi menarik. Sesungguhnya tuan punya blog ni sangat lah cetek ilmu memasaknya, tujuan...

0

sawadikap!!

Disclaimer: jalan cerita mungkin agak extremely detailed dan mengandungi unsur-unsur iklan percuma 😉 biasanya orang yang suka melepak-lepak di hadapan pintu ofis sambil memegang beg dan fail adalah student. memula malas gak nak tegur...

4

mango fried rice..

gara-gara mr. hubby dah ketagih makan kat 10AM, maka terpaksa la saya tiru resepi Mango Fried Rice favourite dia. walaupun takde mangga, asalkan rasanya sama, aci la tu.. so, semalam kami dah save RM10...

0

celebrating my MIL’s birthday

birthday tersebut diraihkan pada 17 July di Gayang Seafood Restaurant, iaitu dua hari lewat dari tarikh sebenar. sesape yang setia mengikuti entri-entri dalam blog saya ni, anda pasti masih ingat bahawa saya memang dah...

5

nasi dagang Sabah

oh.. hari ni sungguh rasa terharu kerana setelah tiga tahun lebih meninggalkan Kuala Terengganu (KT), akhirnya hari ni saya berjumpa dengan Nasi Dagang. hohoho… jangan rasa heran, kerana sekarang saya berada di negeri Sabah...