Shaklee Bukan Sekadar Organik

Semakin ramai netizen sedar mengenai kepentingan saplimen untuk kesihatan. Semakin ramai juga usahawan yang jadi kaya raya hasil jualan saplimen.

Hasil kajian 20tahun dalam Landmark Study mendapati individu yang TIDAK mengamalkan saplimen adalah LEBIH SIHAT berbanding individu yang makan saplimen sintetik.

​Oleh itu, sebagai pengguna, kita perlu bijak memilih saplimen yang terbaik untuk kesihatan kita. Jangan sampai kita terrr makan saplimen yang sintetik.

Bagi pengamal saplimen Shaklee, anda tidak perlu risau kerana bukan sahaja produk kita ada kajian unggul, malah menurut Dr. Bruce Daggy, Shaklee adalah BEYOND ORGANIC (bukan sekadar organik).

Dipetik dari Bloomberg, Dr. Bruce P. Daggy adalah pakar industri dalam penyelidikan dan pembangunan nutrisi. Kerjaya beliau menjangkau lebih 30 tahun secara global dalam penjagaan kesihatan pengguna. 

Kini, beliau berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Sains dan Naib Presiden Kanan Penyelidikan & Pembangunan di Shaklee Corporation, dan juga Ketua Penyelidikan dan Pembangunan di NutriSystem Inc. sejak Februari 2010.

Penerangan Dr. Daggy berkenaan istilah Beyond Organic adalah seperti pada gambar di bawah.

Istilah “organik” hanya merujuk kepada bagaimana bahan ramuan ditanam (mengawal penggunaan racun perosak dan bahan kimia lain) tetapi tidak menjamin keaslian atau potensinya 100%. 

Sebenarnya, tidak mustahil jika makanan organik juga mungkin mempunyai tahap racun perosak atau racun herbisida yang diperolehi dari pencemaran alam sekitar yang sukar dikawal. 

Para penanam mungkin tidak menyedari masalah dari bekalan air atau apa yang dibawa oleh angin di persekitaran mereka. 

Sejak dulu lagi, Shaklee memegang prinsip “beyond organic”, yang sejajar dengan kepercayaan kami bahawa piawaian kualiti kami adalah bukan sekadar bagaimana dan di mana bahan ditanam (walaupun kami membuat penilaian ke atas pembekal dan juga apa yang mereka jual kepada kami), tetapi sebaliknya kami mahu mengesahkan keaslian dan potensi semua ramuan kami, bermula dari perkembangan awal produk sehingga penghantaran produk kepada pengguna.

Saya sendiri sudah amalkan saplimen Shaklee sejak Oktober 2012. Upline saya juga sudah amalkan Shaklee sejak 25 tahun yang lalu. Alhamdulillah, beliau masih sihat dan cergas sehingga hari ini. Pada usia 50tahun, beliau aktif merantau seluruh Malaysia beri kesedaran mengenai penjagaan kesihatan.

Maaf. Shaklee TIDAK dijual di farmasi, sebaris dengan saplimen-saplimen sintetik itu ya. Hubungi saya untuk tempahan.

Facebook: Abby Misaha
FB Page: Rakan Ibu Sihat
Shaklee ID: 876282
Emel: ibumadeeha@gmail.com
Contact No: 016 8317 901

“I believe that the greatest gift you can give your family and the world is a HEALTHY YOU”.

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

Leave a Reply