80% Penyakit Berpunca Dari Air Kotor

Ada orang memang tak kesah sangat air bersih atau tidak. Malah ada yang menganggap air yang mereka perolehi setiap hari hanya perlu dimasak dan tak perlu ditapis. Bagi mereka, produk penapis air dicipta hanya untuk mengaut untung jualan.

Anda silap!! 

Penapis air dicipta untuk menyelesaikan masalah air kotor yang kita hadapi. Semua rumah mengalami masalah air kotor yang berpunca dari batang paip yang kotor. Tanya diri anda sendiri, pernah kah anda membersihkan batang paip di kawasan rumah anda?

Kalau anda tak kesah minum air kotor, bagaimana dengan anak-anak anda? Air apakah yang anda gunakan untuk membancuh susu mereka? Air minum yang kotor boleh menjadi punca pelbagai penyakit seperti batu karang, jangkitan buah pinggang, migrain, kelesuan dan sebagainya.

Teringat zaman kanak-kanak dulu, saya ditugaskan untuk mencuci batu-batu dalam tangki penapis air. Setiap bulan saya perlu membersihkan penapis tersebut, yang saiznya separuh dari saiz badan saya. Batu-batu tersebut perlu direbus dengan air panas mendidih sebelum boleh diguna semula. Fuhh!! Berpeluh!! 

Bila dah berkahwin dan tinggal rumah sendiri, saya dan suami menjadi pelanggan tetap air mineral. Sebab masa tu tak mampu nak beli water filter sendiri. Mahal beb.. Semua harga ribu-ribu. Bila fikir-fikir balik, macam rugi je habiskan duit beli air mineral sedangkan air tu pun kita tak tau sejauhmana kebersihannya, kan?

Bila ada income lebih sikit, barulah mampu beli water filter yang disambungkan pada paip. Memang puas hati, sebab ada air panas dan air sejuk sekali. Tapi.. Ia perlu disambung dengan kuasa eletrik, maintenance perlu dibuat dua bulan sekali dan perlu dikendalikan oleh staf yang terlatih. Dan penapis perlu ditukar 6 bulan sekali. Ini semua melibatkan kos yang agak tinggi.

Selain itu, bila balik kampung, kami dah kehilangan sumber air bersih. Apatah lagi bila terpaksa bermalam di hotel atau homestay yang kita tak tau dari mana punca air mereka.

  

Syukur Alhamdulillah.. Get Clean Water yang dicipta oleh Shaklee menyelesaikan masalah kami. Ianya berbentuk jug dan boleh dibawa ke mana-mana, mudah dibersihkan malah tidak perlukan kuasa elektrik. Hanya tuangkan air ke dalam jug dan sedia untuk diminum. Kami boleh menukar penapis dengan mudah tanpa perlu bantuan pakar.

Ini bukan omong kosong. Baca testimoni pengguna yang telah berpuashati dengan jag penapis air ini : Air Bersih & Rasa Sedap

Dan yang paling penting sekali.. Rasanya sedap dan segar!!! Tiada bau yang memualkan dan tiada rasa yang pelik-pelik. 

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (W.H.O) mengumumkan 80% daripada penyakit manusia berpunca daripada air. Penyakit-penyakit ini timbul akibat kita minum air yang kotor sepanjang hari. 

Baca lanjut berkenaan penapis Get Clean Water

Jadi.. Tiada alasan lagi untuk tidak memiliki sumber air bersih kerana Get Clean Water bukan berharga RM1,000.. Bukan berharga RM500!! Semua orang mampu memiliki penyaring air ini. Jangan lupa.. Anak-anak anda yang menetap di asrama juga perlukan jug penyaring ini.

Hubungi saya untuk mendapatkan harga menarik.

Facebook: Abby Misaha
FB Page: ibumadeeha.com
Shaklee ID: 876282
Emel: ibumadeeha@gmail.com
Contact No: 016 8317 901

“I believe that the greatest gift you can give your family and the world is a HEALTHY YOU”.

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

Leave a Reply