Membesarkan Seorang Juara

Setelah melalui cabaran fasa mengandung selama 9bulan 10hari, anda pasti mau anak anda setiap hari makan makanan sihat kan? Anda mau mereka membesar tanpa masalah kesihatan yang kritikal kan? Anda mau mereka lebih pandai dan bijak dari anak orang lain kan? Anda mau mereka senang dididik dengan akhlak yang baik kan?

Tapi.. Kenapa bagi makan fast food? Kenapa benarkan mereka makan makanan yang banyak kandungan kimia? Kenapa biarkan mereka makan makanan bergoreng saja setiap hari?

Sebab.. Kekangan masa. Lebih2 lagi ibu2 bekerjaya yang sibuk, nak masak makanan sihat setiap hari untuk anak, bukan kerja mudah. Even surirumah yang bekerja dari rumah pun menghadapi cabaran yang sama. Anak2 merengek nak makan keropok dan gula2, ibu tak sampai hati mendengar rintihan mereka berlarutan.. Takut kempunan pula kan? KFC dan McD dah jadi makanan kegemaran no. 1 si anak.

Multivitamin no. 1 untuk kanak-kanak kini berada di pasaran!

Multivitamin no. 1 untuk kanak-kanak kini berada di pasaran!

Kalau boleh.. Kita tak mau semua tu!! Makanan tak sihat boleh menjejaskan kesihatan mereka, menjejaskan perkembangan badan dan minda mereka. Macamana nak jadikan mereka juara?

Saya juga mengalami dilema yang sama seperti anda kerana saya juga sedang membesarkan 2 orang anak. Jika anda mau memberikan yang terbaik untuk anak anda, hubungi saya kerana saya prihatin terhadap kesihatan anak anda.

Facebook: Abby Misaha
FB Page: ibumadeeha.com
Shaklee ID: 876282
Emel: ibumadeeha@gmail.com
Contact No: 016 8317 901

“I believe that the greatest gift you can give your family and the world is a HEALTHY YOU”.

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

Leave a Reply