Super Detox

Selepas bercuti 4hari 3malam di bumi Sandakan tempoh hari (nanti saya citer kemudian), rasa macam ringan sket badan ni, rasa macam dah kena detox semua perasaan malas2, lemas2 dan stress. Best sangat!!

Patut laa.. Pakar nutritionist cakap, badan kita pun perlu detox sebulan sekali supaya suplemen yang kita makan tak sia2, semuanya mudah diserap sepenuhnya oleh badan.

IMG_0391.JPG

Apa itu Super Detox Shaklee?
Ia terdiri daripada 3 suplemen ini iaitu:

1- Herb-Lax
Ia tergolong dalam kategori julab yang lembut dan sesuai untuk kegunaan sekali sekala bagi meyingkirkan toksin dari usus. Ia juga membantu usus kita lebih aktif untuk gerakan peristalsis. Peristalsis adalah pergerakan kembang kuncup otot-otot pada usus secara beritma untuk menolak makanan sepanjang salur pencernaan. Gerakan peristalsis yang baik membantu proses perkumuhan kita berjalan dengan lebih lancar seterusnya membersihkan najis yang tersekat pada usus. Info lanjut berkenaan Herb-Lax (Klik saja)

2- Alfalfa
Banyak sangat manfaat dan fungsi Alfalfa. Ia bukan sekadar detox malah telah terbukti banyak membantu memulihkan masalah kesihatan. Ia membantu mencuci buah pinggang dan mengelak masalah kencing kotor, membuang angin dalam badan, merawat keputihan, meneutralkan asid dalam badan, melegakan sembelit, membantu masalah penghadaman dan sebagainya. Info lanjut berkenaan Alfalfa (Klik saja)

3- DTX Complex
Tahukah anda bahawa hati merupakan PEMBERSIH RACUN dalam tubuh kita? Kerana itu ia perlu diservis setiap hari untuk membuang toksik dan racun dari badan kita. DTX Complex bertindak sebagai detoksifikasi untuk menyahtoksik bahan beracun dari hati seperti dadah dan bahan bernitrogen bagi memastikan seluruh organ berfungsi secara normal. Apabila fungsi hati terganggu, timbunan toksik dalam badan akan menyerang organ yang lain. Info lanjut berkenaan DTX Complex (Klik saja)

Untuk memastikan badan kita sentiasa bersih dari toksik, set ini perlu diambil selama seminggu, sebulan sekali. Sayangi organ badan kita, jangan sampai dah berkarat dan berpenyakit, baru kelam kabut nak cari penawar.

Hubungi saya untuk tempahan dan mengetahui bagaimana anda boleh mendapatkan produk Shaklee dengan harga diskaun.

Facebook: Abby Misaha
Shaklee ID: 876282
Emel/ YM: ab_sahaq@yahoo.com
SMS/ Whatsapp: 016 8317 901

“It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver” – Mahatma Gandhi

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

1 Response

  1. February 12, 2015

    […] adalah suplemen penting yang perlu anda consume sebelum suplemen-suplemen lain. Ia berfungsi untuk detoks atau cuci organ dalam badan kita supaya sel-sel badan dapat menyerap semua nutrisi dari makanan […]

Leave a Reply