CarotoMax

Penyakit mata bukan sahaja menyerang warga tua, kini kanak-kanak seawal umur 2 tahun pun dah ada yang berkaca mata dengan degree yang agak tinggi. Kalau zaman dulu, kanak-kanak sebegini sering mendapat pujian.. “Dia tu rabun sebab rajin membaca”.

Aisehmen… Tak acih!! Sepatutnya mata yang sihat lah perlu dipuji, kan? Membaca memang tabiat yang baik tapi kalau tak kena caranya, boleh menyebabkan rabun. Lebih-lebih lagi zaman sekarang ni, kebanyakan bahan bacaan diperolehi daripada e-book. Kanak-kanak tidak lagi memegang buku, tetapi mereka memegang ipad, tablet atau handphone android yang kecil. Melihat skrin terlalu dekat boleh menyebabkan kerosakan pada tisu dan saraf mata. Kerana itu Shaklee memperkenalkan suplemen yang sesuai untuk kesihatan mata iaitu CarotoMax.

Carotomax atau pun dulu dikenali sebagai Shaklee Beta Carotene adalah merupakan satu formula terbaru yang mengandungi 6 jenis karotenoid penting iaitu :-

  1. Astaxanthin
  2. Alpha Carotene
  3. Beta Carotene
  4. Lycopene
  5. Lutein
  6. Zeaxanthine

Khasiat bagi setiap karotenoid di atas ialah :-
Astaxanthine – Pigmen di dalam alga dan fitoplankton yang memberikan warna pink ikan salmon. Shaklee menuai karotenoid astaxanthin daripada mikroalga laut, sumber yang poten dan tulin. Melindungi kerosakan oksidasi LDL (bad cholesterol)

Alpha Carotene – Untuk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenerasi penglihatan

Beta Carotene – Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka. Mempertingkatkan sistem imun, mengurang risiko kanser usus, payudara dan prostat

Lycopene – Bersifat antioksidan, menghalang penuaan organ. Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun. Mengurangkan penyakit kelenjar prostat

Lutein – Menyekat katarak, AMD (age-related muscular disease), glaukoma

Zeaxhanthin – Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endometrial dan serviks

Kebaikan CarotoMax :-

  1. Ia adalah antioksidan (anti-penuaan) yang kuat
  2. >

  3. Menjaga kesihatan mata secara keseluruhan
  4. Meningkatkan penglihatan pada waktu malam dan kesihatan mata
  5. Menyokong kesihatan kardiovaskular dengan melindungi kesihatan arteri
  6. Menyokong sistem prostat dan serviks
  7. Memelihara paru-paru yang sihat
  8. Mengandungi ekstrak yang unik daripada tomato, ekstrak biji benih anggur, ekstrak brocoli bertunas, minyak jagung, minyak palma dan marigold
  9. 20140404-232910.jpg

    Disebabkan ia mengandungi anti-oksidan yang kuat dan kaya dengan vitamin A, dikatakan ia juga membantu memulihkan kulit muka yang berjerawat.

    Hubungi saya untuk tempahan dan ketahui bagaimana anda boleh mendapatkan produk Shaklee dengan harga diskaun.

    Facebook: Abby Misaha
    Shaklee ID: 876282
    Emel/ YM: ab_sahaq@yahoo.com
    Blog: www.ibumadeeha.com
    SMS/ Whatsapp: 016 8317 901

    “It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver” – Mahatma Gandhi

    Follow me!

    • Facebook
    • twitter
    • Hatena

You may also like...

Leave a Reply