Set Mengawal Berat Badan Shaklee

Kononnya malas nak jual produk pelangsingan badan sebab produk sebegini dah berlambak kat pasaran, malas nak bertelagah dengan orang yang dah guna produk pelangsingan lain, nak kecoh-kecoh bagitau produk dia lagi best. Saya ni pula takde pengalaman masalah berat badan berlebih-lebihan, jenis mudah turun, senang.. Tak payah nak runsing-runsing kepala fikir produk mana yang sesuai.

Tapi, semakin saya tak nak jual set ni, semakin ramai pula orang mengadu masalah berat badan berlebihan. Memandangkan saya pengedar Shaklee, mestilah saya syorkan produk Shaklee, walaupun saya belum ada testimoni sendiri dalam bab ni. So, tak payah nak bertekak panjang kenapa saya pilih Shaklee ok! Korang nak guna jenama lain, pegi cari distributor lain!

Apa bezanya dengan Shaklee? Mestilah kerana produk Shaklee adalah 100% semulajadi, tiada bahan tiruan, dijamin Halal dan selamat. Hahh!! Memang takde sebab lain kenapa anda perlu memilih Shaklee. Tak percaya? Takde sape pun yang melarang anda menggunakan jenama lain. Memang boleh kurus cepat sekelip mata, tapi esok-esok kena side effect negatif, silalah salahkan diri sendiri ok.

Memang kesian tengok orang yang mempunyai masalah berat badan berlebihan. Nak kurus tak semestinya sebab nak kelihatan cantik, tapi sebab utama adalah untuk menjaga kesihatan diri sendiri. Orang kata, kurus tu tak semestinya sihat, tapi gemuk mesti ada something wrong!! Itu lah pendapat sesetengah orang, memang ada logiknya juga. Jom kita ketahui bagaimana set suplemen Shaklee bertindak mengawal berat badan anda.

iklan_set_kurus

Apakah fungsi setiap suplemen dalam Set Mengawal Berat Badan Shaklee?

MEMBAKAR LEMAK

Berat berlebihan adalah berpunca daripada pengumpulan lemak berlebihan dalam badan. Ia perlu dibakar/ dicairkan terlebih dahulu sebelum boleh dinyahkan dari badan. Suplemen yang sesuai untuk membakar lemak adalah:

Lecithin

  • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
  • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
  • Membantu kawal paras triglycerides.
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat pada pembuluh-pembuluh darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.

Omega Guard

  • Mengandungi asid lemak Omega 3 yang membantu meningkatkan paras hormon Leptin iaitu hormon penting dalam pengawalan selera makan.
  • Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar.
  • Leptin juga boleh meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, semakin cepatlah LEMAK JAHAT dibakar.
  • Dalam satu kajian di Australia menunjukkan mereka yang bersenam dan mengambil asid lemak Omega 3 lebih banyak membakar lemak berbanding mereka yang hanya bersenam tanpa mengambil asid lemak Omega 3.

Gerenti nanti ada yang bertanya, “So nak ambik Lecithin ker.. Omega Guard?”. Jawapan saya mudah ajer. Semua bergantung kepada tahap kemampuan anda. Takde main paksa-paksa ok! Kalau nak cepat, macam naik kapal terbang, kena lah beli tiket mahal sikit. So, kalau nak bakar lemak dengan cepat, pilih lah Omega Guard.

MEMBUANG TOKSIK

Setelah lemak dibakar/ dicairkan, ia perlulah dikeluarkan dari badan, takkan nak simpan jer jadi pekasam, kan? Proses membuang pula haruslah buang sehabis-habisnya, tak nak ada sikit pun tertinggal. Suplemen yang sesuai ialah:

Herb-Lax

  • Membersihkan najis tersekat
  • Meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh badan kita
  • Membantu masalah sembelit
  • Mengempiskan perut

Alfalfa

  • Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas.
  • Membantu membuang angin dalam badan.
  • Termasuk dalam kategori fiber yang mengenyangkan.
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Melegakan sembelit

Mana satu nak ambik? Sama juga, bergantung pada kemampuan dan keperluan. Herb-Lax ni lebih fokus kepada detoksifikasi, manakala Alfalfa mempunyai banyak lagi khasiat lain seperti milk-booster, memberi kelegaan semasa haid, merawat atrhitis, elergi, ekzema dan athma, menghilangkan kelesuan dan tekanan, mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan buah pinggang, meneutralkan asid dalam badan, merawat masalah keputihan pada wanita, membesar dan menegangkan payudara, bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri, memulihkan urat selepas bersalin, meningkatkan stamina seorang suami dan melegakan sakit sendi dan belakang.

MEMBINA OTOT

Setelah lemak dibakar dan dibuang dari badan, anda mungkin mengalami keadaan dimana kulit dan otot menjadi kendur. Sebab itu anda perlukan suplemen untuk membina semula otot-otot tersebut. Suplemen yang sesuai ialah:

Cinch Shake

  • Minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Didatangkan dalam 3 pilihan perisa iaitu cafe latte, chocolate dan vanila.
  • Diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan.
  • Leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.
  • Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan.

Energizing Soy Protein (ESP)

  • Dihasilkan daripada kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) dan terkenal sebagai energy-booster atau pemangkin tenaga. Tenaga yang dihasilkan dapat bertahan berjam-jam lamanya.
  • Mengandungi 22 jenis asid amino dan termasuklah 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan manusia sendiri.
  • Kandungan protein di dalam kacang soya adalah 2 x ganda dari daging, 4 x lebih dari telur dan 12 x lebih dari susu. ESP juga mengandungi lemak dan kolestrol yang rendah dan diserap dengan mudah oleh badan.
  • Asid amino yang ada dalam ESP membantu membina otot, rambut, darah, kuku, kulit, organ, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan pelbagai lagi. Jadi, ESP adalah kunci kepada kulit dan otot yang muda, juga mengekalkan tenaga sepanjang hari.

Lebih kurang sama jer kan? Nak pilih yang mana satu? Ikut bajet anda, ok! Kalau suka yang berperasa sedap, pilih lah Cinch Shake.

Apapun, nak mendapatkan berat badan idaman perlu ada disiplin. Suplemen hanya membantu mengawal berat badan anda, tapi anda juga perlu mengubah tabiat makan. Contohnya, jangan makan sebelum lapar. Kalau ada kesempatan, sekali sekala keluar lah bersenam. Dalam masa yang sama, anda perlu minum air masak yang cukup, sekurang-kurangnya 3L air bagi memastikan semua suplemen diserap dengan sempurna oleh badan dan memudahkan toksik dibuang keluar dari badan.

Hubungi saya untuk tempahan dan mengetahui bagaimana anda boleh mendapatkan produk Shaklee dengan harga diskaun.

Facebook: Abby Misaha
Shaklee ID: 876282
Emel/ YM: ab_sahaq@yahoo.com
SMS/ Whatsapp: 016 8317 901

“It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver” – Mahatma Gandhi

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

4 Responses

  1. saifullah nawi says:

    mohon dapatkan harga penuh bagi ketiga2 produk ini

  2. nurashikin azman says:

    Hye sis .. Berapa harga set nie ye ??

  3. yana says:

    PM HARGA

Leave a Reply