Kualiti Vs. Kuantiti

Setiap individu punya citarasa berbeza. Sebagai contoh dalam bab pemakanan. Ada orang tak puas hati bila bayar lebih, tapi nasi campur sejemput jer. Ada orang tak kesah bayar lebih untuk makan sepotong kek jer. Di manakah kita? Adakah kita memilih kualiti atau kuantiti?

Percaya atau tidak, masih ada orang yang memilih produk supplemen berdasarkan kuantiti iaitu kalau kandungannya sedikit, harganya hendaklah lebih murah dan begitu lah sebaliknya. Walhal kita semua tahu untuk menghasilkan supplemen yang berkualiti memerlukan kos yang tinggi, mana mungkin boleh dijual dengan harga murah.

20130218-222959.jpg

Supplemen Shaklee dihasilkan daripada bahan semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian Shaklee menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kajian diteruskan ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.

Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Shaklee tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk mereka adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan mereka benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.

Nak mengenali Shaklee dengan lebih lanjut? Klik di sini: http://www.shaklee.com.my/bm/difference.asp

Dengan itu, mari lah kita sama-sama belajar membuat keputusan yang lebih bijak. Banyak tak semestinya berkualiti, mahal juga tak semestinya berkualiti. Kualiti dan kuantiti seharusnya seimbang sepertimana produk keluaran Shaklee.

Bertukar lah kepada Shaklee tanpa ragu-ragu. Hubungi saya untuk mendapatkan khidmat nasihat lanjut.

Facebook: Abby Misaha
Shaklee ID: 876282
Emel/ YM: ab_sahaq@yahoo.com
SMS/ Whatsapp: 016 8317 901

“It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver” – Mahatma Gandhi

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

Leave a Reply