Breastfeeding Bersama Shaklee

Assalamualaikum dan salam mesra..

Mengimbau kembali pengalaman pertama saya bergelar ibu, minggu pertama anak saya (danieL) ditahan dalam wad hospital kerana mengalami jaundis yang teruk. Biasa lah hospital kerajaan memang tak bagi kita bawa botol susu masuk dalam wad kan? Apalagi kalau dorang tau kita bagi susu formula untuk anak. Jadi, kat rumah saya berusaha keras memerah susu badan, namun hasilnya sangat sedikit, tak sampai pun 1 oz, malah miss B menjadi sakit akibat perahan itu.

Akibat pengetahuan yang cetek dalam breastfeeding, saya berjaya menyusukan danieL selama 4 bulan sahaja, itupun dari bulan kedua dah mix dengan susu formula. Dari bulan pertama penyusuan, saya mengalami kecedaraan pada puting susu dan danieL plak tak nak berhenti menyusu. Mungkin disebabkan air susu yang sedikit, danieL tak kenyang, cepat lapar dan tak lena tidur.


IMG_3196

Alhamdulillah, sebelum bersalin anak kedua (Aysha), saya diperkenalkan dengan supplemen ini. Walaupun pada awalnya puting saya tersumbat, namun pada hari ke-5, saya sudah boleh menyusukan Aysha dengan susu badan dan pada minggu ketiga sudah berjaya menyusukan Aysha secara eksklusif, tanpa bantuan susu formula. Tiada lagi menanggung penderitaan puting susu yang cedera. Aysha pun cepat kenyang dan boleh tidur dengan lena. Alhamdulillah, hari ni Aysha dah berusia 3 bulan lebih dan hanya menyusu badan.

Kenapa saya yakin breastfeeding saya kali ini lebih berjaya? Saya ni takde la pakar sangat nak buat eksperimen itu dan ini, tapi melalui perkembangan berat badan Aysha, saya tau Aysha dah menerima yang terbaik daripada hasil susu badan saya. Jom kita lihat statistik berat badan Aysha setakat ini:

Semasa lahir: 2.765 kg
Hari ke-11: 3.15 kg
Bulan ke-2: 5.2 kg
Bulan ke-3: 6.0 kg

IMG_3226

Dan, review baru-baru ni (umur 3 bulan), doktor cakap berat Aysha is above average tapi tidak over-weight. Ibu mana yang tak gembira bila dengar perkataan “above average” tu kan? Alhamdulillah.. Dengan bantuan supplement Shaklee, Allah murahkan lagi rezeki Aysha.

So, apa rahsia saya? Eh, takde la rahsia-rahsia ni.. Kalau boleh, semua pengalaman indah bersama Shaklee, saya nak share kat semua orang. Seriously, saya ni dah macam-macam jenama pernah try, nak sebut kat sini tak proper la plak kan? Bab-bab supplement ni plak memang selalu separuh jalan, memang selalu membazir jer beli, tak habis pun makan. Tapi, dengan Shaklee, semakin hari semakin jatuh cinta. Hehehe.. Semakin saya mengkaji sejarah dan perbezaan produk Shaklee, semakin terpaut hati saya untuk setia memilih Shaklee. Alhamdulillah.. syukur sangat-sangat pada Allah kerana menemukan saya dengan produk ini, produk semulajadi yang betul-betul tulin tanpa bahan pewarna atau perasa tiruan, tanpa silika gel.

Kalau nak tahu lebih lanjut supplement untuk breastfeeding, klik kat sini ya: Set Breastfeeding Shaklee. Hubungi saya untuk tempahan dan mengetahui bagaimana anda boleh mendapatkan produk Shaklee dengan harga diskaun.

Facebook: Abby Misaha
Shaklee ID: 876282
Emel/ YM: ab_sahaq@yahoo.com
SMS/ Whatsapp: 016 8317 901

“It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver” – Mahatma Gandhi

 

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

Leave a Reply