Collagen Powder

Hari ni saya sangat excited nak kongsi ilmu berkenaan kolagen. Are you ready? Jom baca…

Apakah kolagen?
Kolagen adalah struktur protein yang bertindak sebagai pelekat antara sel. 75% dari kulit kita terdiri daripada kolagen.

Perlukah kolagen?
Ya, kerana kolagen dalam badan semakin berkurang, dan seiring dengan itu nutrisi yang menjaga kolagen yakni antioksidan juga semakin diperlukan oleh tubuh.

Kolagen adalah serat protein yang paling banyak terdapat dalam badan manusia. Ia didapati dengan banyak pada kulit, tulang rawan, tisu2 dan dalam kuku serta rambut. Fungsi kolagen ialah sebagai penyokong tubuh kita. Paras kolagen menyerlahkan rupa yang sihat dan susuk tubuh yang terampil.

Kolagen semakin berkurangan selari dengan usia. Ia juga berkait dengan nutrisi yang diperlukan oleh kolagen yakni antioksidan. Jadi tidak hairan kekurangan vitamin C menyebabkan kulit kelihatan kering berkedut dan luka lambat bercantum.

Secara amnya, kolagen juga memainkan peranan dalam kesihatan tendon. Kehilangan kolagen menjejaskan kesihatan tulang dan sendi.

Kesan kekurangan kolagen menampakkan kesan penuaan terutama pada kulit dan wajah.

Antaranya ialah:

  • Kedutan, pori2 terbuka dan garis halus kelihatan.
  • Kulit kering dan mengelupas
  • Kulit semakin kurang keanjalan
  • Kulit menjadi kasar
  • Rambut menipis dan gugur
  • Pigmentasi
  • Payudara tidak tegang dan anjal lagi
  • Mata rasa kering

Mengapa Shaklee Collagen Powder adalah produk kolagen terbaik?

Ia terdiri daripada Shaklee RSS (red snapper scale) atau pun dipanggail sebagai sisik ikan merah. Kajian telah membuktikan bahawa Shaklee Collagen Powder terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah serta menghilangkan kedutan. Hanya selepas penggunaan selama 8 minggu sahaja, kulit menjadi lebih baik, anjal, gebu dan cantik!

Terdapat banyak jenis produk kolagen dipasaran sekarang kan? Istimewanya Shaklee Collagen Powder dihasilkan dengan gabungan 7 ramuan yang aktif untuk meningkatkan keberkesanan kolagen iaitu ekstrak biji benih Camelia Japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus Acidophilus, vitamin C dan vitamin B.

Dan formula Shaklee memilih kolagen dari sisik ikan merah. Ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m. Adalah sukar bagi ikan biasa untuk hidup di bawah keadaan lautan yang bertekanan tinggi.

Kenapa Shaklee menggunakan ikan merah sebagai formula istimewanya? Kerana ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20paun, bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan dalam. Menjadikan ia sumber kolagen yang sangat lasak.

  • Sangat lasak dan elastik
  • Kepaduan sel yang sangat tinggi
  • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
  • Jisim molekul yang sangat rendah untuk penyerapan unggul

20130214-173607.jpg

Kesan dan faedah Shaklee Collagen Powder:

  1. Melembabkan kulit sehingga 90%
  2. Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  3. Meningkatkan penampilan keseluruhan sehingga 71%
  4. Melembutkan dan melicinkan kulit sehingga 69%
  5. Mengekalkan mekap anda sehingga 60%
  6. Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
  7. Menebalkan rambut sehingga 54%
  8. Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
  9. Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

Namun diingatkan bahawa ibu hamil dan ibu menyusukan anak tidak digalakkan minum produk ini ya. Berita baik, selain untuk diminum, Shaklee Collagen Powder juga boleh dijadikan masker. Jadi, ibu hamil atau menyusukan anak masih boleh cantik dan kelihatan muda dengan bantuan kolagen ini.

20130214-174043.jpg

penghuni baru rumah saya

Sebagai consumer baru produk Shaklee, saya pun baru sahaja mendapatkan Collagen Powder ini, tu pun hubby yang sponsor. Hihi… Tak sabarnya nak guna sebelum tidur malam ni. Kawan-kawan, apa tunggu lagi? Hubungi saya untuk tempahan dan mengetahui bagaimana anda boleh mendapatkan produk Shaklee dengan harga diskaun.

Facebook: Abby Misaha
Shaklee ID: 876282
Emel/ YM: ab_sahaq@yahoo.com
SMS/ Whatsapp: 016 8317 901

“It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver” – Mahatma Gandhi

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

1 Response

  1. September 27, 2014

    […] Banyaknyaaa FREE!!! Dah lah free, dapat diskaun dan dapat bonus lagi. Info lanjut berkenaan Collagen Powder (Klik saja) […]

Leave a Reply