Why Shaklee? Why now?

Setelah 3 bulan lebih menjadi pengguna Shaklee, akhirnya saya buat keputusan untuk mendaftar sebagai pengedar sah produk ini. Why Shaklee? Why now?

Kongsi dan Bantu
As you know, saya memang takde pengalaman langsung dan tidak pernah berminat dalam dunia perniagaan, apa lagi kalau konsepnya adalah Multi Level Marketing (MLM). Sebelum ni, saya dah ambik macam-macam supplement untuk anak, suami dan diri sendiri. Apa yang saya perasan, kalau produk tu betul-betul memberi kesan positif seperti mana yang dijanjikan, saya akan recommend produk tu pada kawan-kawan lain. Langsung tiada niat nak menjual mendapatkan untung, sekadar salah satu cerita yang boleh dikongsikan. So, memang ini lah niat utama saya melibatkan diri dalam perniagaan Shaklee. Saya mau kawan-kawan tau bahawa produk ni memang berbaloi dan memberi manfaat untuk kesihatan dan kecantikkan kita. Saya berani recommend sebab saya sendiri dah menikmati keberkesanannya.

Harga Berpatutan
Memang berpatutan! Bukan murah, tidak mahal, tapi berpatutan. Like I said, saya dah ambik macam-macam supplement dan antara banyak-banyak brand, harga produk Shaklee lah yang paling berpatutan dan mampu milik. Saya rasa, faktor harga dan kos sememangnya penting dalam pembelian supplement sebab ianya perlu diambil sepanjang hayat untuk kekal sihat dan cantik, tak gitu?

20130130-143704.jpg

Shaklee untuk kami sekeluarga

Mudah Didapati
Saya akui, Shaklee baru sahaja cuba melebarkan sayap di Sabah, walaupun sudah lama beroperasi di Semenanjung Malaysia. Pelancaran produk ini juga baru sahaja diadakan di Kota Kinabalu pada 19 Januari 2013. Hanya sebuah sahaja Stokis Shaklee di KK. Tapi, kenapa saya katakan ianya mudah didapati? Sebab sekarang ni kan zaman IT, segalanya berada di hujung jari. Shaklee boleh dibeli melalui pengedar sah, stokis mahupun secara online. Semasa tempoh berpantang, saya sendiri pun mendapatkan produk ini secara online. Senang bukan? Tak perlu terperangkap dalam kesesakan lalulintas, tak perlu membazir masa dan tenaga. Produk terus sampai ke rumah kita.

Peluang Perniagaan Yang Baik
Sekali lagi saya nak bagitau bahawa niat utama saya untuk jadi pengedar sah Shaklee adalah untuk berkongsi pengalaman dan membantu kawan-kawan, bukan mengaut untung semata-mata. Namun, tidak dinafikan kalau kita jual barang, memang ada untung dan rugi kan? Pada pendapat saya, Shaklee membuka peluang perniagaan yang baik khususnya untuk penduduk Sabah kerana ia baru sahaja mendapat nama di kawasan ini. Dalam masa yang sama, of course, perlu kerja keras dan jangan mudah putus asa. Mana-mana perniagaan pun begitu kan? Berbeza dengan perniagaan sendiri, kita tidak keseorangan, Shaklee sentiasa menyediakan bimbingan dan panduan untuk lebih berjaya. Secara tidak langsung kita juga berpeluang menggilap bakat kepimpinan yang tersembunyi dalam diri kita.

Jadi, kawan-kawan… Jom hidup sihat dan cantik bersama Shaklee. Hubungi saya untuk tempahan dan mengetahui bagaimana anda boleh mendapatkan produk Shaklee dengan harga diskaun.

Facebook: Abby Misaha
Shaklee ID: 876282
Emel/ YM: ab_sahaq@yahoo.com
SMS/ Whatsapp: 016 8317 901

It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver” – Mahatma Gandhi

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

Leave a Reply