ESP.. Tingkatkan produktiviti anda

Assalamualaikum dan salam mesra..

Saya merupakan ibu kepada 2 orang anak. Pengalaman berpantang dan menyusukan anak pertama dan anak kedua sememangnya berbeza selepas mengambil Shaklee.

Saya mula mengambil ESP semasa hamil anak kedua, minggu ke 37. Alhamdulillah, walaupun dah hampir-hampir nak bersalin, badan masih rasa bertenaga. Selepas bersalin, saya teruskan pengambilan ESP sepanjang masa berpantang. Badan sentiasa rasa bertenaga.

20130131-115910.jpg

Selepas habis tempoh berpantang 44 hari, tanpa bantuan maid mahupun ahli keluarga, rutin harian saya sebagai suri rumah menjadi kelam kabut. Saya perlu menguruskan dua orang anak dan suami. Dari awal pagi sampai lewat malam, ada saja kerja rumah yang perlu diuruskan. Makan jadi tak teratur. Kalau dulu, saya adalah penghidap gastrik yang teruk, makan lambat sikit, gastrik mula menyerang. Alhamdulillah.. Dengan pengambilan ESP semasa breakfast pukul 8-9 pagi, saya masih kekal bertenaga walaupun terpaksa ambik lunch pukul 2-3 petang. Gastrik pun tak berani nak dekat.

20130131-115945.jpg

Selain itu, sejak berkahwin dan mempunyai anak, berat badan saya semakin hari semakin meningkat. Bayangkan dulu sebelum kahwin, berat badan saya cuma 45kg. Kemudian selepas mempunyai anak pertama, 50kg. Dan semasa hamil anak kedua, 56kg. Saya tak sangka, ESP telah berjaya membantu saya menurunkan berat badan dalam tempoh 2 bulan sahaja. Berat badan saya kini sudah kembali ke berat asal, 45kg. Tak perlu diet makan, tak perlu ambik sebarang pil pelansing.. Hanya ESP dan makan (ikut suka) ketika lapar.

Selain saya, husband pun turut merasa kesan yang sama. Walaupun tak sempat ambik makanan berat semasa breakfast, dia masih bertenaga untuk bekerja di luar sehingga lewat tengahari. Jadi, jom kawan-kawan kita amalkan pengambilan supplement ini untuk menjadi lebih produktif, lebih bertenaga, tak kira samada anda bekerja di rumah mahupun di pejabat.

Mahu berkenalan lebih rapat dengan ESP? Klik di sini ya : Energizing Soy Protein (ESP)

Hubungi saya untuk tempahan dan mengetahui bagaimana anda boleh mendapatkan produk Shaklee dengan harga diskaun.

Facebook: Abby Misaha
Shaklee ID: 876282
Emel/ YM: ab_sahaq@yahoo.com
SMS/ Whatsapp: 016 8317 901

It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver” – Mahatma Gandhi

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

2 Responses

  1. emi says:

    sia pun baru mo try ni produk..nda tau pula kak pun member ni…hohoho..mo kasi kurus badan dulu kunun…milombon2 podih boh…modosi tomod…

  2. Ibumadeeha says:

    Boleh bah Emi. Ikhtiar dengan ESP dulu ok. Sebab lain orang lain efeknya tu. Ada yang senang turun, ada yang ambik masa, dan ada yang perlu supplements tambahan. Apa-apa pertanyaan boleh direct dengan saya kio..

Leave a Reply