Athena: Goddess of War

tak ingat bila drama ni mula dimainkan di S-One HD, tapi masa tu memang saya tak minat langsung nak follow, memandangkan dah banyak series yang tertinggal. lebih baik tengok citer yang baru nak start.. then, hubby tak puas hati sebab tak tengok drama tu dari awal, bermula la operasi download-mendownload.

selesai sahaja aktiviti men-download, aktiviti marathon menghabiskan 20 episodes pun bermula. memula saya tak terhingin pun nak join hubby, tapi lama kelamaan terjerat juga bila tengok heroins dia tu dua-dua pun saaangat kiut… hero dia plak macam familiar dan boleh tahan juga hensem dia.

setelah beberapa episod ditempuhi, suatu hari saya terjumpa dengan si hero di UMS. huhhh??! biar betik? tak pasal-pasal jantung berdebar-debar. ni ker mamat yang saya tengok tiap-tiap malam kat dalam tv? memula, rasa tak confident, so malam tu bila dah start tengok episod yang seterusnya.. memang sah!! dia la orang tu. hehehe.. tapi, pelanduk dua serupa jer la..

Hero yang sangat familiar… Jung Woo Sung sebagai Jung Woo

drama ni mengisahkan tentang peperangan di antara North Korea dengan South Korea. actually, saya tak concentrate sangat pun nak memahami citer ni, sebab biasanya saya dah tertidur semasa hubby menghabiskan episod. besok saya dah start tengok episod yang ntah ke berapa dah… tumpang sekaki je dengan hubby.

Heroin Pertama, Lee Ji Ah sebagai Jae Hee

memang ada juga citer cinta bersegi-segi. memula hero tu (Jung Woo) bercinta dengan heroin pertama (Jae Hee) tapi, percintaan dorang tidak direstui oleh bapa Jae Hee dengan alasan, dorang berdua ni bekerja di NTS (North Anti-Terrorist Service) sebagai agen anti-terrorist. so, tak sesuai la bercinta dan jadi suami isteri, nanti kang kalau bergaduh, habis periuk belanga berterbangan atas kepala anak-anak. hahahaha…

Heroin Kedua, Soo Ae sebagai Hae In

akhirnya dorang pun putus cinta.. lepas tu, hero kedua plak muncul (Hae In). dia ni sebenarnya agent dari pihak terrorist (Athena) yang disuruh menjadi spy kat NTS. tak pasal-pasal Jung Woo jatuh cinta kat dia dan ternyata dia tidak bertepuk sebelah tangan. dalam masa yang sama, Hae In rasa serba salah kerana terpaksa menurut perintah Son Hyuk, yang merupakan ketua Athena dan juga orang yang telah menyelamatkan dia dari kebakaran yang berlaku semasa dia masih kecil. actually, Son Hyuk pun dah lama memendam perasaan kat Hae In, tapi terhalang dengan kehadiran Jung Woo.

kalau korang tengok, memang tak menyesal sebab happy ending… 😉 oh ya, OST dia pun best-best belaka.

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

1 Response

  1. rina_yani153 says:

    kih kih kih.. starstruck!!

Leave a Reply