my new responsibility

first of all, bukan niat nak merungut atau mengeluh atau apa-apa jer lah yang sewaktu dengannya, cuma.. nak sharing-sharing la kan? my new responsibility.. selain bertugas sebagai hamba Allah, isteri, umi dan penjawat awam. hahaha.. rasanya tanggungjawab yang satu ni dah lama juga diabaikan, bukan sengaja tapi.. sebab rasa macam tak cukup tangan, lebih-lebih lagi selama ni ada orang yang membantu untuk memikul tanggungjawab itu.

officially, mulai 25 Sept. 2011, saya telah ‘menghalau’ mak tiri saya dari kamus kehidupan kami sekeluarga. huhuhu.. perkataan ‘menghalau’ memang sangat kasar kan? tapi.. semasa entri ini ditaip, saya tak tau perkataan apa yang lebih sedap untuk mengganti perkataan itu. so, just accept it, this is the real world. apa yang berlaku dalam hidup kita tak semuanya indah-indah belaka dan kita hanya mampu berusaha untuk memberikan yang terbaik tapi, adakalanya kita terpaksa mengguriskan hati sebelah pihak. itu lah realiti..

dipendekkan cerita, actually saya pun tak sampai hati nak menghalau sesiapa, tapi memandangkan my dad sendiri yang tak nak hidup bersama dengan dia lagi, so terpaksa lah tough decision dibuat. takkan lah saya nak menghalau my dad dari rumah dia sendiri kan? buat masa ni, fokus utama saya ialah menjaga makan, minum dan kesihatan my dad. dengan kata lain, weekend I’ll be with him at kampung. tapi, bila fikir-fikir balik, kalau every weekend memang tak dapat, alamatnya rumah sendiri nanti jadi macam dilanggar garuda. so, maybe once in two week, at least.

don’t worry, daddy.. I will always be your girl! 😉

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

2 Responses

  1. syahada says:

    Very strong girl,daughter, wife and mommy.;-)

Leave a Reply