bila sudah berkeluarga..

setelah beberapa kali percubaan (bukan percubaan membunuh diri ok), akhirnya saya dah berjaya mengenalpasti waktu-waktu yang sesuai untuk buat kerja-kerja rumah.. di samping mencukupkan masa rehat yang macam tak pernah nak cukup. tadaaaa…

ini lah akibatnya kalau takde amah. so.. berigat la wahai kawan-kawan ku yang masih bujang, nikmati la masa rehat anda sebelum bergelar isteri ataupun ibu. kerana selepas itu, anda akan bekerja almost 24/7 ok, melainkan anda bernasib baik berjumpa dengan amah yang betul-betul perfect.

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

6 Responses

  1. p i d a says:

    Whoahh.. memang ku terasa akan kepenatan yg engkau hadapi minggu demi minggu. huhu

    Saya pun biasa mengenalpasti waktu-waktu sesuai utk ‘mengerjakan’ rumah, kain baju serta melipat kain. tapi mgkn tidaklah sesibuk ibu mcm ko kan. hihi. hmm, memang saya terpikir gak cemana la life saya lepas kawen nnt (kunun =P) sbb kdg2 tu memang penat gak wat keja2 rumah tertunggak. lebih2 lg kalau kena pi skola dr pagi smpi ke petang dlm minggu tu huhu. sbb tu i selalu terpikir2 –> “Cemana la klu saya dah kawen nnt…” Kehkehkeh..

    • ibumadeeha says:

      huhuhu.. sebagai pompuan, memang kerja-kerja rutin sebegini tidak dapat dielak. tapi, mungkin time bujang boleh lagi berkongsi beban dengan mak kita.. atau housemate kita. kalau sudah berkeluarga sendiri, ambik ko!! they’re all yours!! bagus la tu kalau sudah mula terfikir-fikir, at least lepas kawen nanti tidak lah mengalami kejutan budaya. hehehe.. anyway, jadual tu belum masuk lagi tugasan mencuci toilet.. ermm.. di mana mo sumbat tu aaa??.. aiyyaaa…

  2. syahada says:

    Cikgu! Cikgu! Nak salin jadual boleh tak? :p

  3. Affienda says:

    huuuuuuuuu… belum ada anak ni pun kena brjadual.. apa lg dah ada anak nnt… inda tau la mcm mn heeeee…. buli la kongsi2 fa chai.. pengalaman yeeee .. heee

  4. ibumadeeha says:

    hehe.. makanya.. persiapkan mental dan fizikal dan segala-galanya sebelum menyambut kehadiran “penyeri” rumahtangga..

Leave a Reply