about me..

hari ni dah masuk bulan mac, harus habiskan game ni secepat mungkin supaya hilang rasa berhutang. tapi, sebelum tu, saya nak bagi cadangan penambahbaikan kepada penyelaras soalan:

“boleh tak soalan ni diubah sedikit supaya orang tau macamana nak menjelaskan diri mereka dengan tepat dan padat. maybe perlu letak jumlah maksimum patah perkataan, sebab kalau saya, sampai berjuta-juta patah perkataan pun saya boleh bercerita mengenai diri saya, in fact this blog is all about myself. so.. kalau boleh, diperincikan sedikit la soalan ni, saya pun tak tau kamu nak buat macamana, saya cuma nak tengok hasilnya”.

wahahaha.. korang pasti pernah mendengar cadangan penambahbaikan yang mengarut seperti itu kan?!

ok, ok.. kita teruskan ke topik utama. but seriously.. banyak benda nak cerita pasal diri saya ni, tapi saya cuba tulis sepadat mungkin ok.

  1. saya adalah anak yang paling sensitif dalam family. dari dulu lagi my mom selalu berpesan, jangan terlampau ikutkan perasaan sensitif. yes, I’m trying hard to be ignorance, sometimes I can but sometimes I can’t. but almost every time I managed to hide it. hihihi..
  2. saya sangat mementingkan kebersihan terutama sekali barang-barang dapur seperti pinggan mangkuk, gelas, sudu dan sebagainya. pantang ada minyak skit atau tompok-tompok hitam, saya mesti basuh semula. errr.. bukan korang jer rasa sikap saya ni membebankan, saya pun rasa yang sama, tapi saya memang tak boleh biarkan kotoran tu terbiar begitu saja. huhu..
  3. saya sangat sensitif pada ‘masa’. means.. kalau korang janji nak jumpa saya jam 3pm, please make sure you’ll be there at 3pm! waiting is satu hal, punctuality is satu hal. kalau korang cakap, korang akan bertolak dari rumah jam 5am, please berambus on time! I don’t wanna see you in the house after 5am ok! huhu.. begitu la dasyatnya sensitiviti saya pada masa. dan perkataan ‘nanti’ is hell to me. nanti tu bila? please be specific. kalau korang cakap, ‘nanti lepas jam 2pm’, that’s not good enough. please be more specific!
  4. I like sharing information/ knowledge.. malangnya, tahap kesabaran saya tidak setinggi mana. saya pernah buat orang lain give-up dan resign kerja sebab saya biarkan dia buat kerja yang sepatutnya under my supervision. in my defense, I’ve tried my best to give everything I got, but.. she was too slow!! I can’t wait her forever, sebab saya sendiri pun ada lebih banyak kerja yang pending. huhu.. tapi, maybe resign is the best way for her la.. sebab saya rasa kerja tu memang tak sesuai untuk dia. this also shows that saya ni cepat sangat bosan dengan sesuatu kan? so jangan heran kenapa blog saya kerap sangat berubah wajah.
  5. I’m a good listener and your secret is safe with me. betul.. ni takde tipu-tipu punya!! πŸ˜‰ korang nak tau kenapa? sebab.. saya takkan ingat apa yang korang bagitau saya after several months. hahaha.. I have a short-term memory?! sometimes, my own experience pun susah saya nak ingat semula melainkan saya dah catit kat mana-mana. so, don’t worry, you can tell me anything! try me!
  6. well.. you may think I am the nicest person in the world, always smile at you. but.. believe me, you don’t wanna see me in serious mood, if you know what I mean. ececes..
  7. percaya atau tidak, dah besar panjang macam ni, saya masih mudah rasa bersalah. yang paling tak logik, saya rasa bersalah sangat potong jalan orang semasa driving. hahahaha.. punya la nerd nak mampus!! but, seriously.. tapi, almost every time I managed to ignore that feeling.
  8. if you know me well enough, you can see obviously that I’m so passionate about my work as a PHP programmer. πŸ˜›
  9. last but not least and this is the most important thing about me.. I’m married to Erwan Mustafa and we have a son, Abraham Daniel. πŸ˜€

that’s all. harap maklum bahawa entri ini adalah bagi menjawab β€œThe 30 Days Challenges: Day 30 – Who are you?”. dah habis dah..

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

Leave a Reply