me?! different?! ya meh?!

I don’t know.. you tell me la!! 🙄

ermm.. actually everyone of us is unique kan? tapi, maksudnya unik tu, kalau dibandingkan dengan diri kita secara keseluruhannya dengan diri orang lain secara keseluruhannya. so, kalau kita cuba membandingkan diri kita dengan orang lain on a certain part aje dan declare diri kita sebagai different from everyone else, macam susah nak diterima akal lah kan? kalau ada pun orang macam ni, 1 dalam sejuta la kut. huhu..

as for me.. tak banyak sangat pun keunikannya. yang paling ketara sekali saya ni maybe ‘gila’ programming. maybe jer eh.. saya tau ada orang yang lebih gila dari saya, tapi kalau nak dibandingkan saya dengan kawan-kawan yang saya ada, saya rasa saya la yang paling gila sekali. kalau tak caya, tanya sha!! orang lain syok bercuti di hujung minggu, saya plak syok sendiri buat sistem yang ntah-apa-apa-ntah!! ni gara-gara ketagihan programming la ni kan?

o’ya, dulu ada sorang ex-ofismate yang bagitau saya, “otak kau ni sangat sistematik la..” hohoho.. apakah maknanya itu? adakah kerana saya berfikir seperti sebuah processor komputer?! tapi, alhamdulillah, sekarang masa terluang dah boleh dihabiskan dengan benda lain plak selain programming. so.. tu jer la keunikan saya yang dapat difikirkan buat masa ni. yang lain-lain tu, lu fikir la sendiri!!

that’s all. harap maklum bahawa entri ini adalah bagi menjawab “The 30 Days Challenges: Day 22 – What makes you different from everyone else”.

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

Leave a Reply