Sabah Agriculture Park, Tenom

oh, dah lama sungguh tidak menyahut cabaran The 30 Days Challenges. sebabnya bila dah bertembung dengan soalan untuk Day 05, langsung takde idea nak letak gambar apa. bukannya tak pernah berjalan-jalan, tapi kebanyakan gambar dah tak tau letak mana. last-last ambik la gambar kat bawah tu. lokasi seperti yang tertera pada tajuk entri ini.

tak ingat bila tapi dalam tahun 2007 – 2008. time tu masih bujang lagi, tapi dah bertunang. ni adalah rombongan kawan-kawan dari company lama. hehe.. tu yang best kerja kat sana, boleh jalan-jalan kat tempat-tempat yang best. honestly, saya memang failed kalau bab-bab men-describe keindahan sesuatu tempat. anyway, I’ll try my best ok..

tempat ni pernah diisytiharkan oleh Tun Mahathir sebagai taman pertanian terbesar di Malaysia dengan keluasan 1500 ekar. huh.. memang berpeluh nak round habis tempat ni! kalau tak pandai bawa basikal, memang lenguh la kaki berjalan. tapi, dorang ada gak sediakan keretapi kecil untuk memudahkan aktiviti pengembaraan. kalau datang semasa musim buah-buahan, dapat makan buah free laaa.. baik untuk kesihatan ok..

that’s all. harap maklum bahawa entri ini adalah bagi menjawab “The 30 Days Challenges: Day 05 – A picture of somewhere you’ve been to”.

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

1 Response

  1. September 20, 2011

    […] tak bukan ialah.. Taman Pertanian Sabah. actually, ni bukan  kali pertama sampai kat sana, malah dah pegi pun tahun 2008 dulu, tapi masa tu masih berstatus bujang dan pegi dengan member-member BET. kali ni trip adalah […]

Leave a Reply