my nicknames

saya rasa antara semua soalan dari Day 1 – Day 30, this is my favourite!! sebab.. saya ada banyaaaak nicknames. let’s see if I can recall them all:

my special nickname

abby – hanya digunakan oleh ahli keluarga terdekat, kawan rapat dan orang kampung. according to my mom, nickname ni berasal dari perkataan ‘baby’. yelah.. saya ni kan anak yang ‘tidak dirancang’ (remember?), so maybe dorang malas nak fikir nickname yang sesuai (kesian..), panggil jer lah baby. lama kelamaan, sebutan tu bertukar menjadi abby.

my official nicknames

laurah – saya rasa nickname ni boleh dijumpai di seluruh dunia, tapi specialnya nickname ni ada huruf H di belakang. so, memang jarang-jarang dijumpai and that’s why I declared this is my official nickname. nickname ni digunakan oleh kebanyakan kawan sekolah dan ofismate. mungkin ada yang berpendapat, this is my fullname. ooppss!! you’re wrong.. this is not my fullname, ok!! nama ni adalah idea dari my mom, watak seorang anak pompuan bongsu dalam citer tak-ingat-dah-tajuk-apa, kununnya anak pompuan ni sangat comel dan pintar. ๐Ÿ˜ณ

solehah – ada gak golongan minoriti yang guna nama ni as my nickname. I know exactly why, yang pastinya bukan kerana saya ni seorang yang sangat solehah, tapi kerana ia tercatat dalam IC. ๐Ÿ˜‰

my temp nicknames

temp = temporary. punya lah banyak nicknames yang jatuh dalam kategori ni! camni la kejadiannya kalau takde undang-undang menghalang orang lain suka-suka create nickname untuk kita. kalau simpan dalam database, pasti database akan cepat penuh. hahahaha.. dan oleh sebab nicknames ni direka oleh orang-orang yang suka-suka dan hanya berstatus temp, maka I can’t explain why exactly I have them. my temp nicknames termasuk lah sal, lele’, lora dan little lulu. oh God.. tell me why?!

๐Ÿ˜† fullname terlampau panjang, sebab tu lah kut. nasib baik takde orang panggil saya @ (alias). anyway, the winner is..

LITTLE LULU

thatโ€™s all. harap maklum bahawa entri ini adalah bagi menjawab โ€œThe 30 Days Challenges: Day 19 โ€“ Nicknames you have; why do you have them”.

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

Leave a Reply