geng kampung..

dari kiri: arbiah (biah), aii.. takkan tak kenal kut, zulaikha (eha) dan junaidah (june)

ya.. mereka ini adalah antara geng kampung dan kawan sepermainan sejak kecil. actually, ada beberapa orang lagi yang tiada dalam gambar, tapi kita citer sape yang ada jer la eh..

klik pada gambar untuk ‘tumbesaran’

actually, kami bukan sahaja berkawan sejak kecil, tapi kami juga adalah kazen. sila refer scratch salasilah keluarga kami kat atas tu (amboii.. sempat lagi?!). sebab tu tak heran kalau korang rasa muka kami hampir-hampir seiras.

dulu masa kecil-kecil, main sama-sama, gansau (jalan-jalan) sama-sama.. skang bila dah dewasa, masing-masing dah kerja dan berumahtangga, masing-masing dengan hal masing-masing, masing-masing masing-masing.. huhu.. sedih, tapi nak buat camna, itu lah namanya kehidupan. eha dan arbiah kedua-duanya cikgu, so boleh la jumpa dorang time cuti sekolah, june plak adalah nurse kat Kota Belud, biasanya kalau ada keramaian kat kampung, contohnya kenduri kahwin, baru lah kami ada kesempatan berjumpa, itu pun kalau semuanya datang on time.

walaupun tak dapat bersama macam dulu-dulu, I wish all the best for them! handphone ada, facebook ada.. so, teda alasan untuk lost contact, betul tak?

that’s all. harap maklum bahawa entri ini adalah bagi menjawab “The 30 Days Challenges: Day 11 – Another picture of you and your friends”.

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

1 Response

  1. Jumain Jr banting says:

    Dah lama tak layari facebook..tengah2 boring nungu nak balik rumah…cat2 jab..eh..eh..adapula gambar anak2 buah yang dulu masa kat kg masih kecil2 lagi..sekarang semuanya dah..berkeluarga tahniah untuk leha yang baru berrumahtangga…..bye..bye…kirim salam untuk atuk daneal…

Leave a Reply