have you personalized your avatar?

kawan-kawan, pernah tak korang wonder kenapa bila korang post comment kat blog/ website orang lain, mini-picture (avatar) korang tak dipaparkan seperti orang lain? kalau ada pun, avatar tu adalah public avatar yang diguna-sama oleh semua commenter yang senasib dengan anda.

sorry la kalau entri ni agak lapuk yer.. sebab selama ni saya tertanya-tanya macamana nak tukar mini-picture tu, so hari ni saya dah jumpa penyelesaiannya. jika anda berminat, sila daftarkan emel anda di http://en.gravatar.com/ untuk membuat penetapan avatar anda sendiri. mudah dan cepat! contoh adalah seperti dalam gambarajah di atas.

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

Leave a Reply