kepeningan orang IT

kisah ini adalah kisah benar yang pernah dilalui oleh seorang pekerja IT. jika anda orang IT, mungkin anda juga pernah mengalami kepeningan ini..

situasi pertama

orang bukan IT: alah.. tadi sudah tersalah enter maklumat. sepatutnya letak Aras 5, bukan Aras 4.

orang IT: iya? kalau camtu, akak edit jer lah maklumat tu, tapi notifikasi emel untuk maklumat tadi dah dihantar tau.

orang bukan IT: hahh?! yakah?? boleh delete dari emel dorang ke?

orang IT: errr… (kepeningan bermula)

situasi kedua

orang IT: jadi, skang macamana? akak nak delete ke nak edit benda yang dah salah enter tadi?

orang bukan IT: delete..

orang IT: ok, saya delete ya..

orang bukan IT: ya.. pastu, edit semula maklumat tu, tukar ke Aras 5.

orang IT: errr… (kepeningan semakin bertambah)

kalau korang tak faham perbualan di atas, maknanya korang pun tak boleh diisytiharkan sebagai orang IT. kalau faham, tahniah!! anda sebenarnya layak merasa kepeningan ini. hohoho…

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

Leave a Reply