celebrating my MIL’s birthday

birthday tersebut diraihkan pada 17 July di Gayang Seafood Restaurant, iaitu dua hari lewat dari tarikh sebenar. sesape yang setia mengikuti entri-entri dalam blog saya ni, anda pasti masih ingat bahawa saya memang dah lama teringin nak makan kat restaurant tu. mohon maaf kerana entri tersebut tidak dapat dipaparkan semula atas sebab-sebab peribadi.
anyway, seawal 6.30 pm kami dah berada di situ. oh… saya memang sangat excited!! memandangkan my PIL tak nak berenggang dengan danieL, maka ini lah peluang saya untuk snap gambar sebanyak mungkin. yesssaaa!!

seafood is my favourite, tapi ini apa ya?? lokan?? so cute… and that’s why kami order 2kg, masak bawang
ikan fresh dari aquarium. kami order 2 ekor ikan, kerapu masak nyonya asam pedas (2.2kg) dan ikan merah goreng (1.5kg). perasan tak ada ikan berenang terbalik, itu la ikan terbalik namanya
udang.. ermm… fresh… kami order 2kg, masak butter
ketam.. kami order 2kg, soft crab goreng tepung
udang galah.. tidak di order
siput.. tidak di order
the ladies.. tukang order makanan. pewwittt…
ketibaan my PIL dan danieL yang baru bangun tidur
titian menuju ke restaurant
tengok.. ramai ke tak pelanggannya!! datang selepas pukul 6.00pm, harap maaf kerana dah penuh. boleh tunggu tapi.. bersabar la yer.. kerana orang-orang di sini memang melantak habis-habisan
suasana persekitaran yang agak menghampakan kerana hujan, bintang tak timbul
salah satu decorations yang ada mengingatkan saya pada my cafe world. hohoho..
cian danieL.. belum boleh makan seafood.. so, hisap cucut (puting palsu) jelah..
okay.. say cheese everybody!!
my heroes..
kerana syok sangat makan, ni jer lah hidangan yang sempat di snap
happy birthday mamy
my PIL. hehe.. romantik ke tak?!
tiup.. jangan tak tiup..
hahaha.. ambik kesempatan lak orang kat belakang tu
sudah kenyang lorrr..
danieL pun sudah keboringan. asek nak melompat jer..
alamak.. rambut anak ku..
ok la.. sekian dulu untuk entri kali ni. last but not least, happy birthday mamy. semoga murah rezki dan panjang umur kita sekeluarga

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

Leave a Reply