friends… it’s time to say goodbye

today I’m still working, keje sampai kul 5pm lak tu. husband keje half-day je, beshnye.. sebab esokkan Christmas, so dorang dapat chance la balik awal sket. company saya tak bagi balik awal, lebih2 lagi saya ni substitute to my big bos who’s already at Tambunan to celebrate Christmas with his family. then, what to do, surrender jer lah.. kan dah puas cuti beraya + bersalin hari tu. puas ke? hak hak hak..
actually, berat gak hati nak tinggalkan company ni. walaupun company ni pelokek sangat dalam bab2 cuti, tapi I enjoyed with the working environment. member2 semua kamceng, macam one big family. tapi.. betul gak apa yang Eve cakap kemarin. dia pun nak ‘chow’ because tak tahan ngan Personal Development yang melebih2. bukannya tak suka, suka… tapi, rasanya macam ‘terlebih suda!’. as per Eve, ‘sudah2 la tu’. rasanya dah banyak wisdoms yang masuk ke telinga ni, cuma belum dapat di praktikkan sepenuhnya. repetition, yes, also important.. but not necessarily have to over-do it.

still, I must promise to myself to continue working hard on myself, rather than on my job. tak kesah la keje kat mane2 pun, I want to keep this as one of my personal philosophy. memang berat hati sangat2.. sangat2.. tapi hari ni gak nak kena bagitau big bos that I have to go somewhere to advance my career, to pursue my dream, to do something that I’m passionate about. security? of course la kan, keje ngan government maybe secure sket kan? but honestly it’s not about salary. I know this company can afford to give me more than what they have offered to me. so, please la.. hopefully, they don’t try to change my mind, counter offer ker.. ape2 la..

huhu… this is really not an easy decision to make..

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

Leave a Reply