when the idea is hot!!

when the desire still strong and the idea still hot, take action!! – Jim Rohn


ceh.. apa la tu kunun? actually, memang tengah ade idea skang ni, tapi takde la hot sangat. saje jer.. buat gimik. hehe.. hari ni rasa tenang sket, setelah terpaksa membuat keputusan untuk membatalkan kelas tuition yang sepatutnya diadakan malam ni. kesian gak kat bebudak tu.. tapi nak buat camne. kalau ikutkan hati, saya memang dah tak larat nak buat kelas ni, sebab perut pun dah semakin memboyot. cuma tak sampai hati jer nak bgtau dorang. saya cakap, kita buat kelas sekali seminggu jer, bole tak? nasib baik dorang okay je. natasha tu yang saya risau, projek II dia tu kena start dari awal, buat sistem untuk government plak tu. nadiah tu dah ok sket.. tinggal nak tambah beberapa function jer lagi, sambungan dari projek I dia. ermmm… memang ternyata betul la nawaitu saya yang sebenarnya ni kan? actually, saya buat tuition bukan semata2 nak cari side-income, tapi sebab nak tolong dorang jer, tak sanggup tengok dorang terkapai2 sendirian. anyway, I’ll try my best… kelas hari ni di tunda ke hari esok, dengan harapan kelas esoknya menjadi la yer.

ermm.. hubby kat luar skang ni, jumpa tuan umah. so tinggal saya dan Diana jer lagi kat umah. Diana ni adik ipar saya, dah nak masuk 2 bulan lebih dia tinggal ngan kitorang. ok gak la, at least kalau saya lambat balik umah, ada jugak orang yang tolong buat kerja2 dalam umah ni. kadang2 saya sampai umah, dia dah siap masak, so tinggal makan jer la.. hehe.. tapi, dia pun tak lama lagi nak kawen gak tu. kalau takde aral melintang, Insya-Allah bulan December ni. masa tu, baby pun dah nak masuk dua bulan. hehe.. tak sabarnya..

skang baby dah semakin aktif. kadang2 geli, kadang2 sakit gak dia tendang, tapi takpe.. demi tumbesaran baby, umi sanggup hadapi semuanya. kitorang tengah fikir2 nak bagi nama untuk dia. kalau baby girl, dania madeeha. kalau baby boy, abraham daniel. ok tak? ermm.. tapi ni tak confirm lagi. mana la tau ada idea baru yang lebih best.

this weekend, ingat nak gi survey baju baby kat kedai Anakku. waaa.. tak sabarnya..

p/s: currently in the process to finish reading The Diary of Anne Frank. baca la.. best tau!!

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

Leave a Reply