the next phases of my life

I’ve just sent my first book summary for this year. I don’t know why I think it’s too late for me to send it out. compare to last year, I’ve finished my first book summary on February. now already April. isn’t it too late? and the dateline is 15th April. oh no!! am I becoming a last-minuter person?

I did ask my friend during lunch this afternoon. I said, “kenapa saya rasa macam kekurangan masa tahun ni? tahun lepas saya buat book summary bulan February. Then my friend replied, “sebab kau dah kawen.” is it? I think she has the point, plus I also have to concentrate on other people’s homework. anyway, anyhow, this is the real life. everyday we will face new challenges, new scenarios and new environment. if you never felt any different in your life, that’s mean you are not growing and not learning anything. ermmm… something good to ponder upon…

semalam, saya dan abang buat appointment ngan mr. joseph, sorang agent dari Great Eastern Assurance. actually memang dah lama plan nak beli insurance tapi, asek tunda2 jer. ntah kenapa semalam betul2 rasa ‘terpanggil’ utk jumpa agent tu, kebetulan member seofis memang salah sorang agent gak. dia gak la yang beria-ia sangat nak kitorang jumpa manager dia. punya la panjang briefing yg dia buat, sampai terpksa batalkan kelas tuition. tapi, memang tak sia2 la. banyak info yg kitorang belajar, betapa pentingnya beli insurance, orang kata, sediakan payung sebelum hujan. so, we make a decision, next month we will start paying our premium. for me, this is the next huge & significant step that I should take. walaupun tak tersenarai dalam list of my goals, but actually buying an insurance means investing and saving money. so, memang dah ada dalam list la tu, cumanya invisible… aiseh!

apa lagi ya fasa2 hidup yg bakal di lalui? setakat ni, apa yg boleh saya bayangkan, having & raising kids >> buying a house >> retirement >> having grandchildrens… ntah apa lagi la yg bakal di alami. yg pasti, fasa2 yg telah di lalui, falling in love >> graduate >> married. hehe.. tiga fasa jer ke? actually, dalam tiga fasa ni pun, banyak pengalaman hidup yg dah di pelajari, banyak kesilapan yg dah ter-buat dan di perbaiki, banyak gak kejayaan yg dah di capai. so far, I can say, I’m satisfied la… but, I will never stop here. In the next future, I will be better, I can be better.

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

Leave a Reply