hawa humairah

wokey, just a short and brief story for today. hari ni adik saya, Ivy dah selamat melahirkan baby girl-nya yang pertama, hawa humairah, yang seberat 3.2 kg. huhu… agak mencabar gak tengok adik saya tu bertarung nyawa mengeluarkan baby dia. actually, memang dah due lebih 10 hari, pastu kena lak high blood, tak pasal2 kena hantar gi hospital likas. cian.. dah la tak standby ape2, tetiba lak kena bersalin tempat jauh dari umah. nasib baik la saya ade umah kat inanam ni, bole gak singgah2 tengok dorang, bekalkan apa2 yang perlu. my mum and my youngest sister, titie pun bole gak la bermalam di umah kami.
so, hari ni memang ada penat sket. semalam, lepak kat hospital likas dari jam 2.00pm lebih sampai 9.30pm. memula tu memang nak tunggu sampai adik saya kuar dari dewan bersalin, tapi.. memandangkan dia ada high blood, doctor tak bagi dia kuar dari dewan tu walaupun dia dah selamat bersalin dalam jam 8.15pm. sebab, memang dah betul2 tak tahan ngantuknya, saya, hubby, mamy dan titi dah pun terlena kat umah dalam jam 11.30pm. tak sangka lak, sejam selepas tu adik saya pun di bawa keluar dari dewan bersalin. huhu…

anyway, masa melawat pun memang start 12.30pm until 7.00pm only. so, kalau kitorang tunggu sampai dia kuar, tak guna gak, cos bukannya dapat lepak lama2 ngan baby. so, hari ni, dalam jam 12.30pm kitorang pun ramai2 datang melawat baby. hehe… comelnya.. mata dia sepet ikut mata bapa dia. pipi tembam lak tu, ikut mak dia kut. baby memang sehat, maklum lah time pregnant mak dia memang makan banyak. bile tengok baby tu, macam tak sabar lak nak tengok baby sendiri yang masih dalam perut ni. hehe… malangnya, saya dan hubby tak leh lepak lama2 kat hospital hari ni, hubby nak shopping sket kat karamunsing. so, after abang saya dan isterinya masuk dalam wad, saya dan hubby lak kuar. bye-bye baby awa.. nanti Insya-Allah bulan depan kita jumpa lagi ye.. jaga diri tau, supaya membesar dengan sehat dan cerdas.

huhu… baru petang tadi teringat semua kerja2 yang terbengkalai, yang sepatutnya perlu disiapkan hujung minggu ni. apa bole buat, bukan selalu berhadapan dengan situasi kecemasan macam ni. harap2 alasan ni cukup kukuh untuk memuaskan hati mereka2 yang terlibat..

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

Leave a Reply