hai cute?!

ermm.. don’t know what title to be put on this post. I tried to remember some funny or good memories within last two or three weeks before. think.. think.. think.. hah!! got it!

friday lepas, me and friends decided to take lunch at nearby Indian Restaurant. saya memang jarang2 masuk restaurant ni, cos makanannya tak berapa menyelerakan. so, staff2 dlm restaurant tu memang jarang2 gak nampak muka saya ni makan kat sana kut. yang kelakarnya.. time nak masuk dalam restaurant tu, ada la sorang waitress tu, dia pandang je muka saya, so saya pun sedekah kan la sedikit senyuman. cehh.. pastu, nak tau dia cakap apa? hahaha.. “punya la cute!!” huhu.. saya buat dunno je, mana la tau dia maksudkan orang lain. kitorang terus direct ke counter makanan. lepas pilih makanan, kitorang pun dapat kan tempat duduk, kena lalu plak depan waitress tadi tu, dia cakap lagi, “hai cute…” hahahah.. kali ni memang dah sahih dia maksudkan saya. tapi saya buat tak tau jelah..

sape pernah dengar lagu ni. flightless bird american mouth..

don’t know why I’m now really addicted to this song. bile dengar je lagu ni, bole terimbas semua kenangan zaman bujang2 dlu. hahahah… ntah camne bole teringat kat sorang mamat ni, kawan sepermainan masa sekolah rendah. tapi, lepas habis UPSR, masing2 ikut hala tuju yang berlainan. ntah camne, lepas setahun graduate, bole terjumpa ngan dia balik kat friendster. memula tu, citer panjang melalui private message je, sbb konon2 tak nak bagi dia no nset, sebab tak nak dia fikir yang bukan. last2 dia sendiri yang bagi no nset dia.

pastu, ntah camne bole ter-plan nak jumpa kat kampung saya. alasannya, dia teringin sangat nak jalan2 kat kampung saya, sebab dah lama tak masuk sana, sejak sekolah rendah dlu. lagipun ramai gak kawan2 lama dia yang sekampung ngan saya, so bole la buat reunion ramai2. so, saya pun layan jelah.. mana la tau niat dia tu betul kan? lagipun saya memang dah bagitau kat dia yang saya tak lama lagi nak bertunang masa tu.

pernah gak kitorang kuar gi tengok cousin saya kawen, tapi bukan berdua je tau, bersama dengan 2 orang adik saya. time tu memang dah nak dekat nak bertunang. ntah napa, lepas bertunang dia terus menyepikan diri. kebetulan masa tu dia dah masuk KPLI. saya anggap dia busy la kut.. tapi, ntah.. sampai ke hari ni, dah senyap. jemputan SMS ke majlis perkahwinan saya pun dia tak reply langsung. ceh.. sombong giler mamat ni.

lama gak saya nak buat kesimpulan.. napa dia buat perangai camtu. actually, saya ngan dia memang rapat sangat sejak kecil, sebab masa tu saya pernah tinggal serumah ngan dia dan kakak dia. kakak dia tu yang ajak saya stay ngan dorang, cos kiranya saya ni anak murid kesayangan kakak dia. ermmm.. napa eh?.. takkan dia ada strange feeling kat saya kut. sedangkan saya rasa, awal2 lagi saya dah cuba bgtau dia yang saya cuma anggap dia sebagai kawan biasa. bila fikir2 balik, rasa nak marah gak mamat ni, what did he expect from me after more than 10 years we were separated?!

tapi, tak pe la.. dengar2 dia dah ada makwe skang ni. syukurla kalau mcm tu.. lega gak hati saya mendengarnya. saya tak nak dia berdendam ngan saya. nanti la saya cuba contact dia lagi. I don’t want this relationship ruined just because I’m married. hohoho…

Follow me!

  • Facebook
  • twitter
  • Hatena

You may also like...

Leave a Reply